Nieuws

Ga je op vakantie met de auto?

Vergeet de zomercheck-up niet!

Met de wagen naar het zonnige zuiden trekken, betekent al snel een rit van minstens 2.000 kilometer met een volgeladen wagen.

“Dat is een veel zwaardere belasting voor je wagen dan hij gewoon is in het dagelijkse woon-werkverkeer. Een preventieve zomercheck-up om pech onderweg te voorkomen is daarom zeker geen overbodige luxe!" Koen Engels, zaakvoerder van Garage Engels

Zomercheck-up van je wagen:

Vergeet deze 6 zaken niet!

Heb je een fluovestje, brandblusser en gevarendriehoek mee?
Dit is verplicht in alle Europese landen. Voor je veiligheid is het dragen van een fluovestje een must! Hiermee ben je vanop 150 meter al zichtbaar, zonder dit zou dit slechts 50 meter zijn.

Is de dakkoffer niet té zwaar geladen?
De dakkoffer kan de wegligging en aerodynamische kenmerken van je voertuig veranderen. Hierdoor kan je een pak meer brandstof gaan verbruiken.

Controleer alle vloeistoffen
Doe dit steeds als de motor koud staat en op een vlakke ondergrond. Het oliepeil moet tussen het minimum en maximum staan. De koelvloeistof moet op het maximum staan.

Is de batterij goed opgeladen?
Ben je niet zeker? Dan kan je een preventieve accucontrole in onze garage laten uitvoeren. Met speciaal meetapparatuur wordt de conditie van je accu gecontroleerd.

Controleer de bandendruk
De bandendruk moet afgestemd zijn op hoe zwaar je wagen geladen is. Het loopvlak van de band moet gelijkmatig afgesleten zijn en mag niet dieper zijn dan de indicatoren.

Laat de airco checken
Door de wisseling van de seizoenen kan je tijdens warme autoritten in de zomer je airco niet meer voldoende koeling geven . Gevolg: een onaangename, muffe geur, en een slechte ontwaseming van de ruiten. Een check-up zorgt voor comfort en een perfect zicht tijdens een lange autorit.

"Autopech op vakantie is een regelrechte aanslag op je vakantiebudget. Het is voordeliger om je wagen in orde te zetten voor je vertrekt" Francis Engels, zaakvoerder van Garage Engels

Doe je de zomercheck-up van je wagen liever niet zelf? Maak nu een afspraak op het nummer 052/33.63.12!